Over de inhoud

! Dit blog is ingedeeld in "projecten" en niet per aanmaakdatum zoals de meeste Blogger blogs. Ieder blog pas ik aan bij iedere vordering. Bijvoorbeeld onder het blog "huiskamer" is de huiskamer vanaf de eerste start tot de laatste toevoeging te zien en onder "de miniaturen" voeg ik iedere nieuwe aanwinst toe. Helaas bij Blogger wordt er wel gearchiveerd op data, dit is niet aan te passen. Klik op blogarchief en de projecten worden zichtbaar per maand waarin het project is gestart.

Onderaan deze pagina is een lijst met de winkels waar ik de miniaturen heb aangeschaft.

Een probleempje met de keuze in beitskleur.

Bij het op papier vorm geven van mijn Mountfield heb ik besloten dat ik al het houten binnenwerk zoals de deuren, de trap en de binnenkant van raamkozijnen en buitendeurkozijnen namelijk beitsen in plaats van verven. Dat oogt warmer, echter en meer in de stijl van de jaren 50 vind ik. 

Een paar dagen terug had ik een potje beits gekocht in de kleur teak. Op het potje leek het een mooie kleur. Maar eenmaal begonnen met een binnendeur viel de kleur mij ontzettend tegen. 



Daarop besloot ik eens op internet rond te kijken waar houten deuren voornamelijk van gemaakt werden in de jaren 50. Teakhout leek mij achteraf al niet logisch maar in mijn enthousiasme had ik daar niet over nagedacht. Ik kwam uit op eikenhout dus terug naar de bouwmarkt! 

Vanavond aan de slag gegaan en het resultaat is zoveel mooier en natuurlijker! Hier onder de vergelijking met links de eiken- en rechts de teakbeits. 



Het "probleem" is dat ik nu natuurlijk een deur tekort kom voor mijn huis maar gelukkig zijn de deuren los te bestellen bij The Dollhouse Emporium dus bij mijn volgende bestelling bestel ik een nieuwe deur mee. Al doende leert men!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lijst met winkels

  • http://www.aatoukes.nl/
  • http://www.wam-miniaturen.com
  • https://www.etsy.com/nl/shop/LDelaney
  • http://kentsmini.com/site/
  • http://www.winkelplein.nl/freubellientjes-webshop/