Over de inhoud

! Dit blog is ingedeeld in "projecten" en niet per aanmaakdatum zoals de meeste Blogger blogs. Ieder blog pas ik aan bij iedere vordering. Bijvoorbeeld onder het blog "huiskamer" is de huiskamer vanaf de eerste start tot de laatste toevoeging te zien en onder "de miniaturen" voeg ik iedere nieuwe aanwinst toe. Helaas bij Blogger wordt er wel gearchiveerd op data, dit is niet aan te passen. Klik op blogarchief en de projecten worden zichtbaar per maand waarin het project is gestart.

Onderaan deze pagina is een lijst met de winkels waar ik de miniaturen heb aangeschaft.

De huiskamer

Ik ben in de huiskamer begonnen met het middelpunt; de schouw. Van MDF heb ik een schouw gezaagd. Vervolgens heb ik in witte verf twee witte schoolbordkrijtjes heel fijn verkruimeld voor het "kalk"-effect. In de tweede laag verf heb ik met een dopje rondjes "gedraaid" voor een karakteristiek patroon. 



Vervolgens ben ik echte baksteentjes gaan plaatsen en heb ik deze gevoegd met grijs voegsel. 



Daarna ben ik met jade-kleurige marmeren steentjes een vloer rond de schouw gaan leggen. Deze heb ik niet gevoegd maar strak op elkaar gelijmd.



Vervolgens heb ik een plank gemaakt rond de schouw waar mooie miniaturen op komen te staan. De plank heb ik in dezelfde kleur als de deur, raamstijlen en het plintwerk van het huis gebeitst (te zien op onderstaande foto's).

Nadat ook de huiskamer voorzien is van elektra heb ik behang aangebracht en vloerbedekking en een een boekenplankje in de hoek van de kamer gemaakt.




Deze week heb ik bij Action mooie scrapbook lijstje gekocht. Het stickertje eruit gehaald en op de computer mijn eigen foto's van een zwart-witfilter voorzien, verkleind en ingeseald en vervolgens in de lijstjes geplakt. Nu hangen mijn eigen foto's in de poppenhuis woonkamer!



wordt vervolgd



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lijst met winkels

  • http://www.aatoukes.nl/
  • http://www.wam-miniaturen.com
  • https://www.etsy.com/nl/shop/LDelaney
  • http://kentsmini.com/site/
  • http://www.winkelplein.nl/freubellientjes-webshop/